Κυριακή 24 Μαρτίου 2013

DNA....

Καλησπέρα σε όλη την παρέα!

Είπα να ξεκινήσω να γράφω κάποιες αράδες τώρα που είμαστε όλοι "εν θερμώ", για το τι και πως πιθανώς να πρέπει να κάνουμε για να αλλάξουμε το momentum που λέει και μια ψυχή, όχι ιδιαίτερα αγαπητή ανάμεσα στους κόλπους των φιλάθλων μας (κακώς για μενα, αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία). Το χρωστώ πρώτα από όλα σε μένα. Προπονητής δεν είμαι, ούτε έχω την φιλοδοξία να γίνω. Οπαδός του Ολυμπιακού και του basketball όμως ΝΑΙ και μάλιστα ιδιαίτερα φανατικός και για τα δύο, οπότε είπα να ρίξω στο τραπέζι αυτά που χω στο μυαλό μου - έστω και με κίνδυνο να φανώ ξερόλας ή "ειδικός".

Είχα αποδώσει όλα αυτά που έβλεπα στον "Καίσαρα" στα τέλη της πρώτης φάσης της Ευρωλίγκας και θα είναι πρέπον να γίνει το ίδιο και τώρα που πλησιάζει το τέλος του Τop 16, έστω και αν ακόμη δεν έχουμε δει το finish της ομάδας (αν και όλοι είμαι σίγουρος, ελπίζουμε σε κάποιο "μαγικό" το οποίο θα αλλάξει αρχικά το βαρύ κλίμα και θα επαναφέρει σιγά-σιγά την τάξη αγωνιστικά και βαθμολογικά).

Αυτή τη φορά θα επιχειρήσω να το κάνω αλλιώς όμως και όχι να "αποδώσω ευθύνες" με ένα part 2, γιατί το να καταλογίζεις χωρίς να προτείνεις, είναι το λιγότερο αθέμιτο. Ξέρω και το δηλώνω εξαρχής ότι θα μου βγουν κάποιες "ρουκέτες", αλλά ΠΟΝΑΩ/-ΑΜΕ, οπότε συγχωρέστε με... Τα έχουμε πει (ειδικά από εδώ μέσα) ουκ ολίγες φορές, τόσες, που έχουμε κυριολεκτικά βαρεθεί όλοι, οπότε ποιος ο λόγος για μια ακόμη επανάληψη και ένα επιδεικτικό κούνημα δακτύλου? Και αφού είμαστε "μπασκετικοί", ας δικαιώσουμε τον τίτλο μας και πάμε να δώσουμε την δική μας οπτική. Καλή-κακή, σωστή-λαθεμένη,δεν έχει σημασία όπως βλέπουμε και επί του πρακτέου. Κάποια πράγματα πέρα από τύχη (που όσο πέρυσι μας φέρθηκε απλοχερα η πόρνη, φέτος δείχνει σα παρατημένη γκόμενα που ζητά εκδίκηση), είναι και το λεγόμενο "διάβασμα". Και επειδή δε τρέφω αυταπάτες ότι ο Μπαρτζώκας και το υπόλοιπο τεχνικό team (με Μαρμαρινό, Tomic μεταξύ άλλων για να μη ξεχνιόμαστε) ξέρει να το κάνει καλύτερα από όλους μας, προτείνω το πιο απλό:

Να κάνουν αυτοκριτική ΑΠΑΝΤΕΣ, να βάλουν στην άκρη τις όσες (πιθανόν) έριδες και εγωισμούς και να ποντάρουν στα σίγουρα.

Και εδώ έρχεται ο τίτλος του (ο Θεός να το κάνει) άρθρου. Αυτό που αγάπησε και αγκάλιασε όλος ο κόσμος του Ολυμπιακού πέρυσι στο τμήμα μπάσκετ (και πολύ πριν τους τίτλους, όπως κάποιοι και για άγνωστους λόγους σήμερα θέλουν να περάσουν), ήταν ένα DNA που είχε πολλά χρόνια (για την ακρίβεια 15) να φανεί στον ορίζοντα... Που όμως ΠΑΝΤΑ ήταν ΒΑΣΙΚΟ ΣΥΣΤΑΤΙΚΟ για τον Ολυμπιακό Πειραιώς, σε ό,τι άθλημα και αν αυτός εκπροσωπείτο. Μεγάλα λόγια? ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ! Υπάρχουν βιβλία ψυχολογίας που λίγο-πολύ λένε ξεκάθαρα ότι κάθε σύλλογος στον κόσμο έχει στοιχεία κοινωνικά και πολιτικά, με τις απαραίτητες προεκτάσεις στους οπαδούς τους και τις επίσης απαραίτητες κοινές ρίζες, τα οποία και δημιουργούν αυτό το DNA που λέγαμε. ΟΚ, η μόνη σχέση με την ψυχολογία  που έχω (είχα για την ακρίβεια...), ήταν μια γκόμενα - πολλά χρόνια πίσω που όσο όμορφη ήταν, άλλο τόσο προτιμούσε να συζητάει παρά να... ξέρετε, αλλά τουλάχιστον κάτι πήρα και από 'κει και τώρα το καταθέτω σε εσάς, χεχε. Στο θέμα μας ξανά (το ποιο?), τι νομίζω λοιπόν ότι πρέπει να κάνουμε? Τα αυτονόητα. Υπήρχε ένα pattern που και άρεσε στον κόσμο (η πλάκα είναι όχι μόνο αυτόν του Ολυμπιακού, και ας μη το παραδέχονται πολλοί αλλόθρησκοι) και αποτελεσματικό προφανώς ήταν. Αυτό που πρόσταζε "νταηλίκι", "τσαμπουκά", "άρνηση/αυταπάρνηση", "τρέξιμο" και "ξύλο". Τα δυο τελευταία σε ΜΕΓΑΛΟ βαθμό και δε θα αφήσω εδώ να παρεξηγηθούν αυτές οι έννοιες από τυφλούς οπαδούς οποιασδήποτε ομάδας.

Όπου "τρέξιμο" λοιπόν, βάλτε εκείνο το λυσσαλέο transition game που έβγαζε τη γλώσσα και τα συκώτια σε οποιοδήποτε μικρό και μεγάλο ευρωπαϊκό club, συμπεριλαμβανομένων και των άσπονδων "φίλων" μας, οι οποίοι με πλήρες ρόστερ και με Ομπράντοβιτς στη θέση του οδηγού, απλά και λογικά είδαν την πλάτη μας. Το ότι ακόμη μιλάνε δεξιά και αριστερά για "τύχη", "κωλοφαρδία" και λοιπές γελοιότητες, δείχνει το μέγεθος της ήττας και του ξενερώματος που έχουν ΑΚΟΜΗ!

Όπου "ξύλο", μιλώ για το παιχνίδι ΠΟΛΛΩΝ ΕΠΑΦΩΝ, που και ο βάζελος έπαιζε με επιτυχία τόσα χρόνια (με τα απαραίτητα "στραβά μάτια" εγχώρια από ΚΕΔ και "αντικειμενική" αθλητική δημοσιογραφία) και που ο Πεδουλάκης (γάτα και από τους λίγους βάζελους των αλωνιών) ξεκίνησε να ξαναχτίζει με σκοπό τη δική του επιβίωση και τα ελληνικά σκήπτρα. Εκείνοι λοιπόν που μας μιμούνται, τα καταφέρνουν μέχρι τώρα μια χαρά, εμείς?

Εμείς διαλέξαμε την διάβρωση ενός επιτυχημένου και απόλυτα ταιριαστού μοντέλου για τη φύτρα μας, με σκοπό τι? Την "ανανέωση"? Την "προσθήκη νέων στοιχείων από τον προπονητή"? Δεκτό και αυτό εως ενός σημείου, το προσπαθήσαμε και στην αρχή τουλάχιστον, φαινόταν να δουλεύει. Μετά τι όμως? Επιμονή σε σημείο τρέλας σε hedge-outs που ΔΕ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ και που είναι το λιγότερο εύκολα αντιμετωπίσημα από αντιπάλους οποιουδήποτε βεληνεκούς. Άναρχο παιχνίδι, καμία τροφοδοσία στο post, ένα γύρω-γύρω όλοι που και δε βοηθά και εκνευρίζει (ομάδα και κόσμο) και τον Σπανούλη να μένει μόνος του να παλεύει και να τα "ακούει" και από πάνω! Αλήθεια, τι να πρωτοκάνει και αυτός ο καψερός? Να πάρει μπάλα? Να μοιράσει? Να σκοράρει? Να αμυνθεί? Και σε αυτό το τελευταίο, πόσο να αμυνθεί πια? Ο Μάντζαρης ΑΥΤΟ κυρίως έκανε. Back-αρε τον Σπαν, ήταν τα νώτα του ώστε να έχει το μυαλό του σχεδόν αποκλειστικά στον επιθετικό τομέα (είτε δημιουργικά, είτε βομβαρδίζοντας). Τώρα δείχνουμε να παίζουμε το σύστημα "Πάσπαλι" (οι της γενιάς μου τουλάχιστον, θα το θυμούνται σα χθες). Η μπάλα απαραίτητα εκεί (ή από εκεί) και ό,τι βγει. Κάνω λάθος? Μπορεί...

Την μοναδική αδυναμία μας πέρυσι, εκείνη σε σετ παιχνίδι δηλαδή, πήγαμε (ελπίζω ο παρελθοντολογικός χρόνος εδώ να πιάσει τόπο) να την κάνουμε το κύριο στοιχείο μας, φέτος. Και άντε, το δοκιμάσαμε και αυτό στον βωμό του "όλοι θα μας ξέρουν και θα μας περιμένουν πια"... Αφού δε μας βγαίνει, πως να το κάνουμε, με το ζόρι? ΕΚΕΙ εμείς! Ε δε γίνονται αυτά...

Ζώνη: Εδώ κλαίνε μανούλες! Ο Μπλάτ προχθές με match-up και ο Μπάνκι με 4 και έναν man to man πάνω στον Σπαν, μας... ας μη το πω γιατί θα χάσω και τα τελευταία ψύγματα κύρους που πιθανόν να έχουμε ως blog/στήλη... Μας πήραν ΟΛΟΙ γραμμή και εμείς πετάμε ακόμη χαρταετό, λες και είναι πυρηνική φυσική η αντιμετώπισή τους. Και δε καταλαβαίνω, υπάρχει κάποιος κρυφός όρος στο συμβόλαιο του coach που λέει ότι εμείς απαγορεύεται να κάνουμε κάτι αντίστοιχο?

Μας χτυπάν στο pick & roll σα χταπόδια! Που? Εκεί που πέρυσι βάζαμε προβλήματα επιπέδου NASA και για την επίλυσή τους, χρειάζονταν ειδικοί αλγόριθμοι. Αλλά θα μου πείτε και με το δίκιο σας, πως να το κάνουμε αυτό βρε? Υπάρχει πίσω κάποιο φόβητρο σαν τον Dorsey που ή σκουντουφλάγαν πάνω του ή και μόνο στην όψη του, κόβαν "λάσπη" (πόσο πιο λαϊκά να μιλήσω πια? - είδατε καμιά αναφορά σε Ντούντα...)? Όχι βέβαια. Αλλά ρε μάστορα, στηρίξαμε την επιλογή να πάρει δρόμο με τα "ψυχολογικά του" (ενώ κάναμε υπομονή ένα καλοκαίρι να τον περιμένουμε, λες και ήταν ο μόνος στην πιάτσα...), αλλά δε κάναμε υπομονή να τον συνεφέρουμε? Δε κωλοτουμπιάζω, εγώ πιστεύω ότι καλά κάναμε και τον στείλαμε αφού αυτό είναι το λογικό, αλλά αφού την βγάζουμε καθαρή (με μπασκετάρα) τον Νοέμβριο και έρχεται ο καιρός που μας δίνει την άνεση προσθήκης, πάμε και διαλέγουμε τον Πάουελ... Ένα ούτε 4αρι, ούτε 5αρι δηλαδή - με αργά πόδια και χαλασμένα γόνατα (υπενθυμίζω την ευχή του στον Άϊ-Βασίλη τα Χριστούγεννα...). Και καλά εμείς δε γνωρίζαμε, το scouting στην ομάδα τι ακριβώς έκανε?

Για Μαυροειδή και Γκέτσε δεν ακουμπάω. Και όχι γιατί δε πιστεύω πανω τους, αλλά γιατί φαίνεται ότι δε τους υπολογίζει ο coach. Και αναρωτιέμαι εδώ, δε θα πρέπει ΟΛΟΙ να είναι ετοιμοπόλεμοι? Είμαστε τόσο large που λέμε "κάτσε στον πάγκο και δες τους άλλους να παίζουν"? Και για ποιο λόγο ακριβώς? Να που ήρθε η ώρα όμως και τον χρειάστηκες τον Λιθουανό, αλλά ΔΕΝ. Αυτός φταίει τώρα? Και αν ο Πάουελ δεν είχε καθαρή μαγνητική, τι θα κάναμε βρε coach? Τα ίδια και με έναν Μαυροειδή απαξιωμένο παραπάνω από όσο τελικά του αξίζει? Ο δε Πέρκινς πως να πάρει ρυθμό? Με 20 λεπτά συμμετοχής (και πιθανόν πολλά να λέω) σε όλες τις διοργανώσεις, εδώ και έναν μήνα? Ευνουχισμένο και φοβισμένο? Άμα είναι μη τον βάζεις καθόλου, δυο-τρία λεπτά δεν αρκούν σε ΚΑΝΕΝΑΝ για να βρει πατήματα, γιατί και η ομάδα μπερδεύεται και αυτός "πεφτει".

Transition: Το έχω γράψει ουκ ολίγες φορές (όπως τα περισσότερα παραπάνω), άλλη μια δε πειράζει. Θεωρώ ότι παραμένουμε η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ομάδα στην γηραιά ήπειρο σε αυτό το κομμάτι. Ακόμα και οταν μας βγαίνει στο παιχνίδι από καθαρή τύχη, σκορπίζουμε τους πάντες! Καμιά αντίρρηση επ'αυτού? Γιατί δε το κοιτάμε ξανά?

Ανακεφαλαιώνοντας, το και λεγόμενο "mentality" που τσάκιζε κόκκαλα, εξαφανίσθηκε από το παιχνίδι μας μυστηριωδώς, αλλά ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΟ DNA ΜΑΣ. Είμαι σίγουρος για αυτό! Δε μπορώ να το τεκμηριώσω, αλλά το βλέπω. Γιατί και στο ματς με τον βάζελο στον τελικό κυπέλλου και σε αυτόν με τους Μακαβαίους εδώ μέσα, πετάξαμε για πλάκα ένα ημίχρονο και για πλάκα πάλι (αν και με ανορθόδοξο μπάσκετ εντελώς) το μαζέψαμε, ασχέτως αν χάσαμε. Σας λέω, ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΑΚΟΜΗ! Και είναι κρίμα ένα τέτοιο όπλο μαζικής καταστροφής, να μένει κλειδαμπαρωμένο γιατί ξαφνικά την είδαμε "φιλειρηνιστές"...

Έχω μια τελευταία ελπίδα, σε αντίθεση όσων έγραφα τις τελευταίες δυο μέρες, ότι θα ξυπνήσουμε. Θαύματα δε γίνονται (λογικά...), αλλά ΠΡΕΠΕΙ να ξυπνήσουμε... Δε γίνεται, αλλιώς θα πεθάνουμε και θα γκρεμίσουμε σε λιγότερο από μια χρονιά, τους κόπους των 15 προηγούμενων μαζί με τα όνειρα κάποιων γενεών. Ήμουν 17 χρονών την τελευταία φορά που πήραμε πρωτάθλημα και το αμέσως επόμενο με βρήκε κοντά στα 33 και με δυο παιδιά. Και όσο και αν αυτό το DNA που για τόση ώρα αερολογώ, εμπεριέχει τάσεις αυτοκτονίας, άλλο τόσο εμπεριέχει και αυτό που λέει το παλιό, αλλά ομολογουμένως άκρως ερεθιστικό και κλισεδιάρικο ρητό: "Το πληγωμένο θεριό, είναι το πιο επικίνδυνο!"

Μένει να το δείξουμε στο court. Να ξαναγίνουμε παρέα, να γράψουμε στα παπάκια μας τα συμβόλαια, να αφήσουμε κολλήματα και έριδες και να κοιτάξουμε την πάρτη μας. Την υπερηφάνεια μας ρε γαμώτο!

Ελπίζω να είδαν και οι παίκτες μας και ο coach τι αμέσως σπεύσαν να δηλώσουν οι γνωστοί και άγνωστοι ξιπασμένοι με τα πράσινα (όπως διαβάζω, έχει ένα "θέμα" με το να παρακολουθεί τι γράφει ο Τύπος για αυτόν και την ομάδα) ...

Όχι στον αποκεφαλισμο. Δε βοηθά τίποτα και κανέναν τη δεδομένη στιγμή, πέραν των αντιπάλων. Αντ' αυτού, ας τα βάλουμε "μέσα" όπως λέμε στην καθουμιλουμένη και ας κάνουμε την αντεπίθεση. Αυτή που έστω μπορούμε, αλλά ας την κάνουμε επιτέλους... Τώρα που μας έχουν για "τυχαίους" και "τυχερούς"... Ας είναι, εμείς όμως έχουμε το χρυσό σήμα της Ευρωλίγκας στο αριστερό μέρος της φανέλας ακόμη, όλοι οι άλλοι προς το παρόν, ας αρκούνται να το κοιτάνε. Ας τους κόψουμε τον αέρα ή ας πεθάνουμε προσπαθώντας το! Πόσο δύσκολο μπορεί να είναι?

When the Going Gets Tough, the Tough Get Going...

 

(Κοινό post με RedVoice.gr)

54 σχόλια:

  1. Μιχαλη μου... Εγω θα το παω ακομα παραπερα... Οι περισσοτεροι φωναζουμε εδω μεσα για το τι πρεπει να αλλαξει παιχτικα. Αμα καποιους δεν τους πιστευεις διωξτους. Πολυ σωστα λες "να μη τους κραταει παροπλισμενους". Οσο για τον προπονητη. Σιγουρα κανενας δεν πιστευει οτι ο Μπαρτζωκας ειναι αχρειστος και μυρωδιας. Αλλα κολλαει σε πολλα πραματα. Δεν εχει εναλλακτικη. Και οκ και ο Ντουντα ειχε κολληματα. Αλλα καποια στιγμη τα εβαλε στην ακρη και εφτιαξε, ντοπαρε, ψυχολογικα τους παιχτες που παιζανε με το λεγομενο eye of the tiger. Καθε μπαλα διεκδικουμενη, προστατευουμε το καλαθι, τρεχουμε στον αιφνδιασμο, και οκ στα δυσκολα παμε στις σιγουρες λυσεις Σπανουλη Πριντεζη. Εγω νομιζω πρεπει να κατσουν τα παιδια κατω να συζητησουν τι παει στραβα ανεξαρτητως προπονητη... Η μονη λυση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μιχαλη εχεις δικιο για τους αιφνιδιασμους κι εγω πιστευω οτι εκει ηταν και το μεγαλο οπλο μας επιθετικα περυσι και το ειχα αναφερει στην αρχη της χρονιας που το εβλεπα και προβληματιζομουν γιατι δεν το κανουμε φετος αλλα οπως σωστα μου ειχε πει καποιο απο τα παιδια εδω (νομιζω ο savvas), με τη φυγη Ντορσει εχουμε θεμα στο ριμπαουντ και χωρις αυτο πως να εκδηλωσουμε αιφνιδιασμο? Παντως θεωρω και γω οτι με Σπανουλη, Λο, Παπ, Πριντεζη, Χαινς ειμαστε ιδανικη οαμδα για αιφνιδιασμους και run and gun παιχνιδι. Μεχρι και το 5αρι μας μπορει να κανει coast-to-coast :P Πρεπει να μπουμε δυνατα στο επομενο ματς και να παιξουμε γερη αμυνα απο την αρχη του παιχνιδιου. Να φτιαξουμε εμεις διαφορα και να μας κηνυγανε οι αλλοι να φτιαξει λιγο η ψυχολογια μας. Αμυνα,αιφνιδιασμοι οποτε μπορουμε,προσπαθεια για παιχνιδι στη ρακετα με Πριντεζη ωστε να βγουνε με το ποσταρισμα του και ενδεχομενη βοηθεια στην αμυνα απο τους αλλους καποια ελευθερα σουτ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1)επειδη αναφερθηκες και προχθες στον μεγιστο πασπαλι(που τυγχανει να ειναι και ο αγαπημενος μου παικτης ever στον θρυλο)αλλες εποχες φυσικα αλλα καμια σχεση ο σπαν με τον ισως μεγαλυτερο παικταρα που φορεσε τη φανελλα.ξερω οτι κανεις απλα παραλληλισμο αλλα δεν σηκωνω μυγα στο σπαθι μου για τον τεραστιο ζαρκο-χεχεχε..
    2)αυτη η παρεουλα που θελεις να ξαναγινουμε θελει και εμπνευση απο καπου.περσι προφανως υπηρχε αυτος ο καποιος-φετος δεν υπαρχει...
    3)για να τρεξει η ομαδα οπως περσι θελεις το ευκολο ριμπαουντ.περσι ειχες ντορσευ και εφευγες σφαιρα.θα μου πεις δεν πηδουσε μονος του,αλλα ολη η ομαδα.αν και ειχαμε μια απο τις πιο κοντες φροντ-λαιν περσι η ομαδα σαρωνε και ηταν πρωτη σε αυτο τον τομεα.φετος βλεπεις κατι βαριεστημενα παληκαρια να μην μπορουν να σηκωθουν απ το εδαφος λες και κουβαλουν στις πλατες τους το πιο ασηκωτο φορτιο..
    4)οσο και να προσπαθησουμε φετος δεν εχουμε και τα αναλογα εργαλεια.δεν μπορεις με σφεντονα να πας σε πυρηνικο πολεμο.δεν γινεται-ειναι αδυνατο,τα θαυματα γινονται μια φορα..
    5)ειμαστε οντως πληγωμενο θεριο...
    αλλα χωρις δοντια και νυχια..ειμαστε απλα ενα ακινδυνο πληγωμενο θεριο.....
    ας ελπισουμε εστω και χωρις αυτα να σωσουμε το τομαρι μας εστω και την τελευταια στιγμη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. φιλε τζο οταν μπαινουμε απο την αρχη με τσαμπουκα-δυναμη δεν χανουμε σχεδον ποτε.πρεπει το ματι να γυαλιζει απο τη πρωτη στιγμη.πρεπει ο αντιπαλος να νιωθει την καυτη μας ανασα και να μην εφυσηχαζει με τιποτα.για ευρωπη οπως εγραφα εδω και πολυ καιρο η συμμετοχη μας στο φαιναλ-φορ θα ηταν τεραστια επιτυχια.
    πλεον θεωρω οτι πρεπει να τα δωσουμε ολα για να κρατησουμε τα κεκτημενα στην ελλαδα-γιατι μια φετινη αποτυχια εδω θα ξαναφερει τον κοσμο μακρια απο την ομαδα και δεν προκεται ποτε να επιστρεψει..η ευρωλιγκα μπορει να περιμενει και του χρονου που πιστευω τα αδερφια να εβαλαν μυαλο και να κανουν αυτο που πρεπει χωρις να ξοδευτουν υπερβολικα,αλλα να κανουν τις κινησεις που πρεπει.
    αν χρειαζεται ας ρωτησουν τον μακ τον πετρο τον μιχαλη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πετράν, θέλω να πιστεύω ότι τουλάχιστο αυτό, θα γίνει. Τι διάολο? Είναι πρωταθλητές Ευρώπης και ακόμη και οι "μικροί" - μεγάλωσαν. Και αν δεν "μεγάλωσαν" με τα περσινά, θα πρέπει να οτ κάνουν τώρα. Δε μπορώ να φανταστώ κάποιον από τους "περσινούς" που να μην έχουν εγωισμό. Δε παίζει ρε φίλε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ξέρεις κάτι Joe? Μόλις θυμήθηκα κάτι που μου έγραψε χθες αν δε κάνω λάθος ο φίλος Fwnh Ths Logikhs στο RP (btw, ένα από τα παιδιά που έχουν πολύ σωστή κρίση κατα την άποψη μου). Μίλησε για το πως τα 3αρια μας (και τα δυο) έχουν επί της ουσίας αχρηστευθεί. Ένιωσα τόσο βλάκας εκείνη την ώρα...Και οχι γιατί δε το σκέφτηκα,αλλά γιατί πια είχε περάσει στο πετσί μου, είχα συνηθίσει και αποδεχτεί ότι Παπ και Πέρπε θα κινούνται στα ρηχά... Πέρα λοιπόν από τις λάθος επιλογές που σιχαθήκαμε να αναφέρουμε ξανά και ξανά, νιώθω ότι τελικά ακόμα υπάρχει ΠΟΛΥΣ χώρος να πάμε ΚΑΛΥΤΕΡΑ. Δε ξέρω πως την είδα σήμερα ρε αδέρφια. Μπορεί να είναι και η άρνηση του εαυτού μου να παραδεχτεί αυτά που βλέπει και ομολογεί, αλλά δε μπορεί να είμαστε ΤΟΣΟ ΧΑΛΙΑ πια.. Δε μπορεί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. "αν χρειαζεται ας ρωτησουν τον μακ τον πετρο τον μιχαλη"

    Ώπα Σαββίνιο θα μας πάρουν με τις πέτρες!!! ;-)
    Πέρα από την πλάκα τώρα και με ΚΑΘΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, δε μπορώ να βάλω ούτε για πλάκα τον εαυτό μου ισάξιο με κάποιον που ζει από αυτό... Εμείς έχουμε μεν την άνεση να κριτικάρουμε με καθαρό μυαλό γιατί είμαστε χωρίς την πίεση του "πρέπει" και αυτό είναι μια μεγάλη αλήθεια που δε θα πρέπει να ξεχνάμε. Από την άλλη όμως, εξυπακούεται ότι πρέπει ο κόσμος να κάνει κριτική, ακόμα και αν είναι ΣΚΛΗΡΗ. Γιατί ο κόσμος, κρίνοντας από εμάς όλους, συμφωνούμε ή διαφωνούμε, δεν έχει σημασία, ΛΑΤΡΕΥΕΙ αυτή τη φανέλα. Και ζει και αναπνέει χωρίς να πληρώνεται από αυτό, αλλά πληρώνοντας αυτό. Δε θα ξεχάσω ποτέ το ΠΟΣΗ ΑΓΩΝΙΑ είχα δυο χρόνια πριν με τα θέματα του Ερασιτέχνη... Και ακριβώς γιατί οι περισσότεροι είναι περαστικοί από το Θρύλο, αλλά εμείς θα πεθάνουμε με αυτόν (ελπίζω γέροντες, χεχε) έχουμε κάθε λόγο και κάθε δικαίωμα να το κάνουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. 1. Για μένα ΗΤΑΝ Σάββα μου... Λυπάμαι που το κρατώ ακόμη "μανιάτικο", αλλά για μενα τελείωσε τη μέρα που πανηγύρισε μέσα στο ΣΕΦ. Θυμάσαι..?

    2. Ας εμπνευσθούν μεταξύ τους! Αν δεν έχεις λόγο, βρίσκεις λόγο!
    3. Και εδώ μπορεί να μαζευτεί, αλλιώς ας τα παρατήσουμε καλύτερα. Είπαμε, when the going gets tough...
    4. Εδώ διαφωνώ! Έχουμε πυρηνικά ακόμη! Μπορεί όχι όσα πέρυσι, αλλά τα περισσότερα εδώ είναι ακόμη. Στρατηγός χρειάζεται.
    5. Και εδώ ΔΙΑΦΩΝΩ! Never give up και ότι βγει. Δεν είναι καλύτερες ομάδες ρε αδερφέ η Ρεάλ ή ο βάζελος (μη πιάσω και άλλους). Μη σε παίρνει τόσο από κάτω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. φιλε μου για τα πυρηνικα να διευκρινισω οτι αναφερομαι αποκλειστικα στην φτωχη μας πλην τιμια φροντ-λαιν..
    το τιμια παει στον χαινς-βεγγο που τα κανει ολα και συμφερει..
    αυτη τη στιγμη ο βαζελος(για ρελα συμφωνω) φιλε μιχαλη ειναι καλυτερος και ευτυχως που δεν γινονται τωρα οι τελικοι.
    οχι δεν με παιρνει απο κατω απλως βλεπω ρεαλιστικα καποια πραγματα,αλλα μακαρι να διαψευστουμε πανηγυρικα..
    θυμαμαι τη μερα που ο ζαρκο εκανε οτι εκανε(μηπως αν ειμασταν εμεις δεν θα καναμε κατι παρομοιο απο αντιδραση)αλλα επισης θυμαμαι και ποτε δε ξεχνω οτι μας πηρε απο το χερι και μας εβγαλε απο την αφανεια.κανεις αλλος ξενος δεν θα μπορουσε να κανει κατι παρομοιο.θυμισου μεχρι και το μεγιστο ινγκραμ(ενταξει η ομαδα του δεν ειχε την ιδια δυναμικη με τον θρυλο)για να καταλαβεις το μεγαλειο αυτου του παικτη.συνεβησαν στην πορεια αλλα πραγματα-με εξωγαμα,αστοχια στις βολες εκεινο το καταραμενο ματς με την μπανταλονα και στρβαωσε το κλιμα.
    αλλα ποτε δεν ξεχασω τα ατελειωτα παρτι μεσα στο ταφο ινδου και τις 40αρες.δεν θα ξεχασω τους 54 ποντους με δαφνη αν και χασαμε,το απιστευτο ρερορ 22-22 βολες με αεκ,15-15 με αρη στο ανεπαναλητπο 38-38 που ειχε ολη η ομαδα.δεν θα ξεχασω τις απιστευτες βραδιες με ρεαλ και μπενετον εδω και τοσα αλλα,δεν θα ξεχασω το πατημα της γραμμης με λιμοζ και το καταραμενο διποντο στο σελος του ζντοβτς..
    δεν θα ξεχασω ποτε την απιστευτη ομαδα του 91-97 που μου χαρισε ατελειωτες χαρες-συγκινησεις γιατι πρωτα απο ολα επαιζε με τσαμπουκα-ψυχη ολυμπιακη-αγνοια κινδυνου και τα εδινε ολα.ακομη και οταν χαναμε εγω ημουν χαρουμενος γιατι καναμε οτι μπορουσαμε και στεναχωρημενος γιατι χασαμε.δεν ξεχνω ποτε εκεινη την ομαδα γιατι νεος τοτε τα κρυα βραδια του χειμωνα εκτος απο τις γκομενοβολτες και τον χαβαλε περιμενα ποτε θα παιξει η ομαδαρα για να την αγαπησω ακομη περισσοτερο.
    και δυστυχως οι σημερινοι νεοι που δεν ξερουν μας παιρνουν για γκρινιαρηδες και ανυπομονους....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Καταλαβαίνω αδερφέ τι θες να πεις, αλλά δες το και αλλιώς. Αν γίνονταν οι τελικοί τον Νοέμβρη θα ήταν αντίθετα η φάση! Οι τελικοί γίνονται ευτυχώς ή δυστυχώς, τον Μάιο και αυτούς όσο και να ανεβήκανε, δε τους φοβάμαι. Στο χέρι μας είναι αδερφέ, να διορθώσουμε ότι μπορούμε, γιατί αν το δεις ψύχραιμα (εγώ αυτό νομίζω ότι έκανα...) είμαστε πιο κάτω από πέρυσι,αλλά όχι και έτσι!
    Για τον Ζάρκο δεν έχω που να διαφωνήσω. ΟΛΑ όσα έγραψες και τα θυμάμαι και τα υπογράφω, αλλά τοέχω αυτό το κουσούρι. Όποιος μας πούλησε (παιδική άποψη το ξέρω, δε μπορώ να το αλλάξω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ισχυει, ειδικα η συμπαθεια μου(Παπ) μπορει πολυ παραπανω και αν παρει μπρος επιθετικα ειναι μεγαλο οπλο, αμυντικα δεν το συζητω ειναι πολυ καλος. Ο Περπερογλου για μενα πανω κατω τοσα μπορει. Θυμαμαι και με βαζελο εκανε 4-5 καλα ματς το χρονο. Εχει καποιες καλες κινησεις επιθετικα, αλλα υστερει στην αμυνα. Μην το ψαχνεις παντως ολοι μπορουν παραπανω ειμαστε σε πολυ χαλια φαση, δεν ειναι κακοι οι παικτες μας, κακη διαχειριση θεωρω οτι εχει γινει και εχουμε μια μεγαλη ελλειψη στο 5 που καθοριζει το ταβανι μας. Το θεμα ειναι αν μπορει καποιος να τους εμπνευσει ωστε να μπουμε με ματι να γυαλιζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Χαιρετώ σας!
    Έλειπα Αθήνα από τις 15-3 κι επέστρεψα χθες βράδυ στο νησί. Γι'αυτό ήμουν ανενεργός. Δεν θέλω να χώνομαι σε υπολογιστές άλλων κι από το κινητό είναι κομματάκι δύσκολο να παρακολουθήσω στη σωστή ακολουθία τα γραφόμενά σας.
    Βάλε και μια δόση απογοήτευσης, λίγο χάσιμο χρόνου και πέρναγε η μέρα γρήγορα στα πεθερικά μου στην Αργυρούπολη.
    Καλός ο πρόλογος, αλλά τα λίγα λόγια ζάχαρη και τα καθόλου μέλι.
    Εγώ είμαι Ιωαννιδικός φίλε Μιχάλη και στο έχω ξαναπεί. Που μεταφράζεται σε Βαγγέλης Αγγέλου στη σύγχρονη πραγματικότητα.
    Καλά τα γράφετε όλοι σας. Διαφωνώ μόνο κατά τόπους. Λόγω της κακοκαιρίας που μας βρήκε δηλαδή.
    Αν θέλουν να επιστρέψουν κάπου σαν ομάδα, ας δουν την επιγραφή στα αποδυτήρια:
    All for one, and one for all.
    Αυτό χάθηκε αδέρφια φέτος. Τα υπόλοιπα είναι για να υπεραναλύουμε.
    Ένα σοκ μας χρειάζεται, αλλά τα αδέρφια δεν πρόκειται να κάνουν βεβιασμένες κινήσεις.
    Να πω και κάτι που (πιθανότατα) θα διαφωνήσω κι εγώ ο ίδιος με το ένα σκέλος της φράσης μου αν πραγματοποιηθεί αργότερα, αλλά προτιμώ να χάσουμε το πρωτάθλημα ώστε να φύγει ο Μπαρτζώκας το καλοκαίρι.
    Ποιον να προσλάβουν μετά; Πολλούς βρίσκουν καλύτερους. Αν θέλουν βέβαια οι Αφοί.
    Ίβκοβιτς (με δεδομένο ότι κάπου θα πάει κι ο Ομπράντοβιτς), Πέσιτς, Αγγέλου. Εύχομαι να μην πάρουν το Φλέμινγκ πάντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Εδώ διαφωνώ Μιχάλη μου. Ξέρεις γιατί;
    Επειδή αυτοί πληρώνονται αδρά για την πίεση που οι ίδιοι την επέλεξαν σαν επάγγελμα. Εμείς δεν πληρωνόμαστε.
    Και κάτι ακόμα. Των φρονίμων τα παιδιά, οργανώνονται και θωρακίζουν την ομάδα το καλοκαίρι, ώστε να μη ζορίζονται το χειμώνα και να τους λιθοβολούν την άνοιξη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γιατι οχι Φλεμινγκ αδερφε? Λογω του ρεκορ που εχει η γερμανικη στην ευρωλιγκα? Παιζει και καλο μπασκετ, και συνθετες αμυνες, και εχει δυσκολεψει σχεδον ολες τις ομαδες... Για το οικονομικο δε το συζηταω καν, ουτε για την ποιοτητα του ροστερ(ο τυπος αναλογικα εχει κανει θαυματα 2 χρονιες τωρα). Ισως ομως να εχεις δικιο και να ειναι περιπτωση Μπαρτζωκα. Με μια διαφορα. Ειχα παντα μια αδυναμια στους λευκους αμερικανους προπονητες γαλουχημενους σε ευρωπαικες νοοτροπιες, τυπου κολλεγιακου μπασκετ με δυνατες αμυνες που ειναι κοντα στο ευρωπαικο στυλ πχ Μπομπι Ναιτ, Tζιμ Καλχουν, Ντιν Σμιθ. Και κατι τετοιο μου βγαζει ο Φλεμινγκ. Μια παραλλαγη Ντειβιντ Μπλατ σε καλυτερη βερσιον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Επειδή Πέτρο μου, αν δεν έχεις προπονήσει στην Ελλάδα ώστε να βιώσεις την ατμόσφαιρα και να νιώσεις την πίεση στο πετσί σου, δεν μου κάνεις σαν προπονητής.
    Καλός για το Γερμανικό ή το Ιταλικό πρωτάθλημα (Τρινκιέρι) αλλά χωρίς καμιά υπέρβαση στην Ευρώπη. Κάτσε σπίτι σου καλύτερα.
    Χαλαρός προπονητής σε στυλ προφέσορα (με την κακή έννοια) που προπονεί ατσαλάκωτος δεν μου κάνει.
    Χίλιες φορές ο Τούρκος που φέτος έκανε όντως δουλειά στη δύσκολη διαχείρηση της Εφές.
    Για να κερδίσεις την ομάδα του βάζελου, τον Τράκη, τους διαιτητές, τον προπονητή τους (έστω κι αν αυτός λέγεται Πεδουλάκης πλέον, που όμως αποκτά ψυχολογικό πλεονέκτημα σταδιακά έναντι του Μπαρτζώκα), τους οπαδούς τους, το σύστημά τους, τους παράγοντές τους, το Βασιλακόπουλο και τους δημοσιογράφους τους, πρέπει να είσαι κομματάκι μπάσταρδος.
    Αλήτης που να το λέει η καρδιά σου. Να έχεις μπαρουτοκαπνιστεί στα ντέρμπι, να είσαι κωλοπετσομένος και σκληροτράχηλος.
    Στην τελική, είσαι στην κορυφή της Ευρώπης και φεύγει ο κορυφαίος. Σου λέει να πάρεις το Μαχμουτί και δεν το κάνεις. Τι πας να πάρεις μετά το Ντούντα; Κάτι τουλάχιστον ελπιδοφόρο αλλά με παρόμοιες παραστάσεις αν θέλεις να παραμείνεις σε υψηλό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Κι ο Κατσικάρης είναι καλός προπονητής και καλός κόουτς, παίζει σύνθετες άμυνες, έχει εμπνεύσεις, έχει καλά συστήματα, σου βγάζει παίκτες, μπλα, μπλα, μπλα.
    Αλλά, ρε φίλε, δεν μου κάνει για το Θρύλο.
    Δεν έχει τον ψυχισμό του Γαύρου και δεν θα τον πιάσει ποτέ όπως κι ο Φλέμινγκ. Είναι φλώρος!!


    υ.γ. Και ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είμαι ο μέσος κάφρος οπαδός που τα γράφει αυτά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οχι καταλαβαινω πως το λες απολυτα... Και εχεις και δικιο. Απλα φιλε εγω βλεπω κατι παραπανω σαυτον τον προπονητη. Στον τροπο που σηκωνει στο μιλισεκοντ παιχτες για αλλαγες, στο τροπο που διαβαζει το παιχνιδι. Ισως να εξελιχθει σε νεο Μπλατ, ισως και οχι. Αν το παμε το θεμα σε προπονητη που θα τον ακουνε παναγια οι παιχτες με ειδικο βαρος, ουτε ο Μαχμουτι ειναι λυση. Λυση ειναι η ο Αγγελου που την ξερει την ομαδα, ή Σερβος με ειδικο βαρος. Το να εχεις ελπιδοφορο προπονητη προυποθετει και υπομονη, αρα εκει μιλαμε για λυσεις τυπου Μπατζωκα, τυπου Κατσικαρη που σωστα λες, και τυπου Φλεμινγκ κ.α. Αν αναφερομαστε σε ειδικο βαρος ποσες λυσεις εχεις? Μεσινα Πεσιτς Ντουντα Ζελικο, Mαλκοβιτς(?) αντε Μπλατ γιατι εχει εμπειριες τρομερες. Eμενα να πω και το κριμα μου, μου αρεσε πολυ και ο Ματσον του Αρη φιλε. Δεν εχεις αλλες επιλογες ομως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κοιτα η πιεση αποβαλλεται και με τις παραστασεις... Τωρα οταν τα παιδια εχουν σηκωσει ευρωλιγκα, τι να τους πει ο Μπραμος και ο Ουκιτς που τοσα χρονια βλεπανε το φαιναλ 8 απο τον καναπε με κοκα κολα... Δηλαδη οταν παιρνεις 500χιλιαρικα και 1εκατομυριο ειναι δυνατον να τρεμει το χερι σου? Να μη τρεμει ρε φιλε. Γιαυτο πληρωνεσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. μακρια απο μαλκοβιτς..
    πεσιτς-φλεμινγκ-μπλατ-αλλα θεωρω οτι πρωτα πρεπει να γινει νυξη στον ντουντα και αν οχι μετα αγγελου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. φαγαμε απο κορυφη με μπασιμο-προσποιηση καλαθι απο σαρικοπουλο που ειναι πιο αργος απο το τρενο που δεν κινειται...ειδα μεχρι και παιχνιδι με πλατη απο τον τσιαρα.ελεος,ποση υπομονη να κανουμε βλεποντας αυτο το σιχαμα κατι σαν μπασκετ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Speaking of Αγγέλου (για άλλη μια φορά...). Μας έχει δέσεικόμπο προς το παρόν ή μου φαίνεται?



    ΥΓ: Καλώς τον Imma! Ανησυχήσα ρε φίλε! Μόνο εσύ έλειψες τόσες μέρες απότο παρεάκι και ήρθαν και νέα μέλη...

    ΥΓ2: Ωραία κουβέντα άνοιξε αδέρφια πάλι ο "προβοκάτορας" (Imma, χεχε!) - γουστάρω και θα μπω αργότερα με ησυχία... Την καλησπέρα μου σε όλους!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Με τον Άντιτς (ξέρω συμπάθειά σου, αλλά τον χρειαζόμαστε όσο τίποτα τώρα ειδικά...) τι λέτε ρε μάγκες? Όταν τον είδα να κολλά τοπόδι κάτω σα του Βαγγελάκη, ΧΛΩΜΙΑΣΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Είπα, στη "μάχη" Πετράν - Imma, θα μπλεχτω αργότερα με ησυχία, αλλά σε αυτό που λέει και ο Σάββας τώρα, βλέπω τον Αγγέλου και μου κάθεται ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΑ που είναι στον άλλο πάγκο... "Από εδώ" θα 'περεπε να 'ταν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ημουνα ετοιμος να γραψω το ιδιο αλλα με προλαβες! Κομπο γκαρντ μας εχει δεσει οχι απλο κομπο χαχαχα! Χαμηλο τεμπο, πολλα ποσταρισματα τα γκαρντ, και οχι καμια συνθετη αμυνα στο σπανουλη, απλο χετζ ουτ, ουτε κατι χετζ μεχρι τη σεντρα. Οταν τρεχουμε βεβαια λιγο βλεπετε τι γινεται... Ρε Σαββα επειδη θα το δεις το ματς, δε υπαρχει καποιος να πει του Σλουκα εκει περα στον παγκο να μη σταματαει τριπλα μετα το σκριν αμα εχει διαδρομο? Αυτο που λεγαμε τις προαλες... Το εχει κανει δυο φορες, και 2 λαθη τζαμπα γιατι ειναι πολυ θετικος στην επιθεση.
    Υ.Γ Να ειναι καλα ο Αντιτς παιδια. Αλλιως κλαψτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Κοιτα επειδη τον ειδα να σηκωνεται να το παταει κανονικα ισως εχει κανεναν ερεθισμο μαξ στο μηνισκο γιατι την εχει φαει πλαγια... Νομιζω γονατο με γονατο, δε κολλησε κατω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Μακάρι, δεν είμαστε να χάνουμε ψηλά κορμιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Είναι εντύπωσή μου ή με το που πήρε χρόνο ο Πέρκινς έσφιξε για τα καλά η άμυνα? Εντάξει στο κάρφωμα που έχασε λέω "ξεμάτιασμα τώρα, να πάρω τη μάνα μου"...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Και τον εκανε αλλαγη! Ενταξει δεν ξεκινησε μονο απο Περκινς ολοι πιεσανε παραπανω τη μπαλα... Τι σου κανει η ρημαδα η αμυνα ε!!!! Ξεχασμενο πραμα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ναι ρε Πετράν! Βρίσκεις χώρους για τρέξιμο, έυκολο καλάθι, αλλαγή ψυχολογίας... Τι να λέμε τώρα? Δεν είπα ότι λόγω αυτού έσφιξε, αλλά σα σχήμα μου άρεσε πάρα πολύ. Κυνήγησε φάσεις, έδειξε διάθεση. Τι να λέμε τώρα ξανά?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Ο Μπαρτζωκας νομιζει οτι τον αδικουνε μεχρι και οι θεοι! Διαμαρτυρεται και βριζει σε διαφορα 18 ποντων... Στην προηγουμενη αμφισβητουμενη φαση μιλαει με τον διαιτητη και δειχνει τον Αγγελου σε στυλ "τι κανει αυτος". Κανει αυτο που δε κανεις εσυ κοουτς! Προσπαθει να αφυπνισει τους παιχτες του! Τελικα εχω αρχισει και πιστευω σοβαρα οτι οι παιχτες παιζουν μονοι τους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Ειναι ματιασμενος Μιχαλη μου.. Τωρα πηγε να κανει τριπλα κατω απτα ποδια και γλιστρησε! Φερτε τα λαααδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Τουλάχιστον έδωσε χρόνο (αν μπορούσε ας έκανε και αλλιώς) σε Πέρκινς, Κατσίβελη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Εκανε στα 45" αλλαγες εβαλε Γεωργακη και Κατσιβελη, με τη διαφορα στους 16... Ειλικρινα αδυνατω να βρω λογικη στον ανθρωπο. Ισως ειμαι και κακεντρεχεις δε ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Ααααααααααααααχαχαχαχαχαχαχα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Στα 45" για τελος κανει αλλαγες και βαζει πρωτη φορα Γεωργακη, και Κατσιβελη ο οποιος εχει ξαναπαιξει. Με τη διαφορα στους 16 ειλικρινα αδυνατω να καταλαβω τη λογικη του κοουτς. Ο Γεωργακης μπηκε για τα μορια και ο Κατσιβελης για την αμυνα? Δηλαδη αν εμενε ο Σπανουλης μεσα θα γινοτανε κατι σε 45"? Αφηστε που εβαλε το Σπανουλη στο 2λεπτο οταν απλα μειωθηκε η διαφορα στους 14 λες και θα γυρισει! Ισως ειμαι και κακεντρεχεις, δε ξερω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. τη διαφορα την πηραμε με κινητηριο μοχλο τον περκινς μεσα που εδωσε πνοη και ενεργεια στην ομαδα.μονο εγω το ειδα αυτο η ετσι ειναι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. δεν εχεις αδικο το ιδιο εγραψα πιο πανω χωρις να δω το σχολιο σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  38. μαγκες πιο ψηλα επιανε,πανω στον τετρακεφαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  39. Το έγραψα και γω παρακάτω Σάββα μου και εμένα έτσι μου φάνηκε. Είμαι περίεργος να δω τι θα γράφουν πάλι για αυτόν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  40. Μαζί με Πέρπε, πρώτοι rebounders με 5 ο καθείς από ότι βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  41. Όταν έχεις αυτοπεποίθηση, δεν νιώθεις καθόλου πίεση. Πίστη στις δυνατότητές τους πρέπει να έχουν. Πέρσι στους τελικούς με τη ζέλα δεν ένιωθαν πίεση στο ΣΕΦ;
    Φυσικά, απλά ο Μπαρτζώκας νιώθει πίεση και βλέπει παντού εχθρούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  42. Κι ο Ματσόν δεν μασάει όπως κι ο Μαχμουτί. Απλά θα τους την πέσουν οι δημοσιογράφοι στις πρώτες στραβές. Μάλκοβιτς είναι πρώην προπονητής...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  43. Με αυτή τη σειρά οι νύξεις (φύγει δεν φύγει ο Μπαρτζώκας):
    Ντούντα, Αγγέλου, Πέσιτς, Μπλατ.
    Αλλιώς μετά Μαχμουτί, Φλέμινγκ και τελευταία επιλογή ο Πρίφτης για μένα από Ελλάδα πλέον (αν πάμε πάλι σε λύση τύπου Μπαρτζώκα).
    Γιαννάκη με τίποτα. Γκέρσον φτου κακά. Ο Σούλης Μαρκόπουλος ίσως να έκανε αλλά θα είναι λίγο καλύτερος από Μπαρτζώκα στη διαχείριση των αποδυτηρίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  44. Αυτό με τον Γεωργάκη είναι εντελώς παράλογο.
    Η χειρότερη αλλαγή ever από τον Μπαρτζώκα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  45. ναι ρε ηταν λογικο!πολυ αμυνα το παλικαρι!παντου ηταν!αν κι οταν εχασε το καρφωμα πολυ φοβηθηκα οτι θα τον εβγαζε ο μπαρτζωκας και θα τον τελειωνε επι τοπου!θα του επεφτε τοσο πολυ η ψυχολογια που δεν θα μπορουσε να περπατησει!αντ'αυτου ομως το αφησε μεσα και τα εδωσε ολα για να επανορθωσει!αν το ειχε κανει και με μαυροειδη γκετσε αυτο ο μπαρτζωκας θα τους ειχε και τους 2 τωρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  46. Kαλημέρα! Επειδή δεν έχω καμία απολύτως όρεξη να μιλήσω για CAS, μένω στο ότι ο Πριντ, ο Πάουελ και ο Πέρο είναι καλά και σας προτρέπω να ρίξετε μια ματιά σε αυτό: http://www.sport24.gr/Basket/USA/nba-greece/ksexaste_oti_kserate_hrthe_to_florinta_gkolf_kooyst.2183070.html
    Πάντοτε λάτρης του NCAA για πολλούς λόγους, με βασικότερους ότι μοιάζει με Ευρωπαϊκή εκδοχή του ΝΒΑ και το ότι η March Madness βγάζει μονίμως παραμύθια, κάτι σα και το περσινό δικό μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  47. Διπλό η μάλαγα στην Τουρκία... Ό,τι να 'ναι, πιο κωλοχανείο δε γίνεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  48. Πραγματικα περαν της πρωτιας της Τσσκα ολες οι αλλες θεσεις ειναι πιθανες για βαζελο. Οδευει προς 3η παντως...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  49. Κάτσε να δούμε καιτα δικά μας αποτελέσματα σήμερα Joe, γιατί δεν είναι απίθανο το σενάριο εμφυλίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  50. μαγειρεματα δεν το νομιζω!δεν θελω να το σκεφτομαι!παντως μακαρι να μην πεσουμε με τσσκα!αλλα ετσι οπως παιζουμε ολοι δυσκολοι μου φαινονται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  51. Δεν υπάρχει ελπίδα. Καμιά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  52. Ελπιδα υπαρχει αν απομονωσεις τα 5 τελευταια λεπτα, και ΑΛΛΑΞΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  53. Αυτό μόλις έγραψα στο RP Πετράν μου. Κρατάτε, σε κανα-δυοράκι λογικά, θα έχω έτοιμο κείμενο. Έχω ακόμη τους μικρούς όρθιους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  54. Νικησαμε αλλα κοντεψα να γινω παλι καρδιακος. Απιστευτα πραγματα και σημερα, 5 λεπτα αποφασισαμε να παιξουμε σοβαρη αμυνα και το πηραμε. Ξεμπουκωσαμε και στο τελος και μπηκαν μεγαλα σουτ. Τα 3αρια μας εκαναν πολυ καλο ματς. Η Μπαρτσα νικαει ελπιζω να τελειωσει τη δουλεια της και να νικησει και τη Μακαμπι την επομενη εβδομαδα. Το επομενο ματς θα ειναι παλι για καρδιακους. Δεν ξεφευγουμε με τιποτα στο σκορ και η Κιμκι ειναι μαχητικη ομαδα. Ο θεος βοηθος

    ΑπάντησηΔιαγραφή